måndag 9 juli 2012

tofu med chili & spenat






 till ca 3 portioner behövs:


Ett paket fast tofu ( 270 g)
3 tsk soya
2 stora vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver (gärna den koreanska Kodjokaro som är lite söt i smaken)
1/2 färsk röd chilifrukt
3/4 dl osaltade jordnötter
3-4 nävar färsk spenat
 olja (någon neutral)

så här gör du:


Börja med att rosta jordnötterna i en panna på hög värme, var beredd det går snabbt. Svalna något och grovhacka. Ställ åt sidan.

Skala och hacka vitlöken. Skär tofun i bitar. Ta bort kärnor och hinnor från chilin och skär chilin i strimlor.

Ta en wook eller panna, häll i lite olja. Vänta tills oljan är varm, häll i den hackade vitlöken och låt få lite färg. Häll i soyan.

Stek/wooka tofun i soya/olja/vitlök ett par minuter. Tillsätt chilipulver, färsk chili & spenat. Stek/wooka någon minut. Klart. Strö grovhackade jordnötter över.


Inga kommentarer: