måndag 26 mars 2012

köttfärssås med mynta


detta behövs till fyra portioner:

500 g nötfärs
1 gullök
1 rödlök
2 klyftor vitlök
färsk mynta i knippe
400 g passerade tomater
2 tsk buljongpulver (Renée Voltaries gillar jag)
nymalen peppar
ev salt (beror på hur salt buljongen är, så smaka av)
olja

gör så här:

Skala och hacka de båda lökarna fint. Häll lite olja i en stekpanna och bryn löken. Skala och hacka vitlöksklyftor och lägg hacket i pannan, bryn lite till.

Tillsätt färsen och stek tills inget rosa syns. Strö över buljongen och blanda. Häll på tomaterna och låt småmuttra.

Finhacka (eller klipp) myntan och strö över (spara lite till dekoration). Låt såsen småputtra ungefär en kvart. Smaka av med salt och peppar.

Servera någon form av pasta till.

Inga kommentarer: