söndag 20 mars 2011

en vårblomma på middagsbordet

Nu börjar det kännas vår hemma hos mig. Hurra. Först denna goda & fräscha tonfisksallad och sedan en timmes trädgårdsröj (nja inte riktigt en timme, men nästan..)



till två hungriga personer:

3 ägg
1 burk tonfisk, abbas italiensk vinegrette
1 avokado
2 tomater
2 vårlökar
2 små gurkor
1/3 gul paprika
1 näve färsk spenat
isbergssallad
havssalt
peppar
olivolja
pressad citron

tillbehör: bulgur, yogurt med dill och varm baugette.

gör så här:

Koka äggen i 7-8 minuter. Skölj grönsakerna och salladen. Strimla salladen och lägg på ett stort fat.

Lägg bitar av tomater, gurka, avokado, vårlök, paprika över. Lägg en krans längst ut av spenat längst ut. Lägg tonfisken i mitten och garnera med äggklyftor.

Salta och peppra & ringla lite olivolja samt pressad citron över.

enkel, nyttig och mumsig vårmat!

Inga kommentarer: