måndag 10 maj 2010

Que pasa?

Ja, det kan man fråga sig. Vad är det egentligen som händer? Det var inte många "rätt" på restaurang Que pasa denna varma afton. Mögliga druvor, hårstrån i maten, torr kyckling, fel ingredienser & tillbehör och slutligen en mycket ledsen brulépudding.

Trots de många missödena hade vi ändå en trevlig stund på Que pasa. Mycket på grund av att det var första riktiga restaurangbesöket utomhus i år. Värmen är här!



Salladen som vi åt till förrätt var den rätt som restaurangen hade lyckats bäst med. Oliverna var fina men var fanns olivolja??



Det här betällde vi: Kyckling fylld med fetaost & soltorkade tomater, ris och örtsås. Nr 1 av varmrätterna på skylten.



Det här fick vi: Kyckling med någon form av röra (soltorkade tomater??), ungsbakade grönsaker och potatis. Gick absolut att äta, får en 2:a av 5. Men kycklingen var alldeles för torr och dessutom fick vi ju inte det som vi beställt! När vi påpekade detta så fick vi bara "mummel" tillbaka.



Åå vad jag såg fram emot att äta Crema Catalana i lerkrus när jag läste menyn. Min glädje försvann dock väldigt snabbt, när jag fick en mycket ledsen brulépudding serverad. Lagret av socker som ska vara nybränt och knastrigt, var som en plastig gammal hinna. Inte alls så där "knäckande" gott när man slog med efterrättsskeden utan bara tråkigt, tråkigt och alldeles tråkigt. Det var fint med dekorationerna till, men ett par av druvorna var mögliga och grädde var sprutgrädde. Denna Crema Catalana var helt enkelt ingen hit! Men lerkruset var fint :)



Säga vad man vill om dålig mat men det kan faktiskt leda till något trevligt. Vi började prata med sällskapet brevid eftersom de hade fått hårstån i sin mat. Så ur all "klagan" uppstod ett trevligt möte.



Vi blev i alla fall mätta. Efter maten gick vi en skön promenad och spanade på ett sprudlande Göteborg!

Inga kommentarer: