söndag 24 januari 2010

nudlar med lax



detta behöver du till två portioner

2 laxfilèer
nudlar av valfri sort ca: 150 g
en bit vitkål ca 250 g
1 halv gullök
1 chili
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl teriyakisås
salt & peppar
lime
2 msk oskalade sesamfrön

Så här gör du:

Skär kålen i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan, dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Skär chilin i små strimlor. Skär löken i klyftor och stek i olja på ganska varm värme. Tillsätt kålen, vitlöken och chilin och stek lite till. Lägg i en skål.

Koka nudlarna enling förpackningen, ställ åt sidan.

Stek laxen, pressa lime på, salta & peppra och tillsätt teriyakisåsen. Dela laxen i bitar, tillsätt kålblandningen och nudlarna. Blanda ordentligt.

Strö över sesamfrön och ev dekorera med mer chili.

Smaklig måltid!