torsdag 23 juli 2009

smakens extravagansa

I går unnade vi oss allt, vi hade en smakens extravagansaafton där vi frossade och njöt av diverse godsaker. Den enkla anledningen var att vi tyckte vi var värda denna fina afton i ostens tecken!



Dessa ostar stod i centrum:

Roquefort, mögelost från Frankrike. Mycket sälta och markant smak, krämig med mild mögelsmak.

Coulommier, vit mögelost från Frankrike. En Brieost med sting, mogen, krämig och fyllig smak.

Primadonna, hårdost från Holland. Mild lagrad, väldigt god. Men vi konstaterade båda att den skulle passa bättre som tilltugg till öl än till vin.



Vi åt även en getostsallad med ruccola, ungsbakad getost med honung och rostade pinjenötter. Olika oliver i spännande marinader. Kex. Fikonmarmelad, supergott till roquefortosten, sälta och sötma! Marinerad minimozzarella. Melon med parmaskina.

Vi drack ett italiensk vin, Prins Oliver och ett franskt, J.P Chenet.

Inga kommentarer: