lördag 20 juni 2009

Smoothie med hallon och gojibär

Smoothie är något som går snabbt att laga, gott till frukost, brunchen eller som ett mellanmål. På engelska betyder smoothie len och smoothie är verkligen en len dryck. Oftast består en Smoothie av olika sorters frukter eller/och bär. Detta blandas med en bas som kan bestå av någon slags mjölk (vi kan varmt rekommendera rismjölk), yogurt eller glass om man är förtjust i det. För att få olika "effekter" och smak toppar man med olika tillbehär som: kanel, färsk vanilj, solrosfrön, kokos, chili, mynta, kakao...det är bara fantasin som sätter gränser.

Dagen efter midsommaraftonen gjorde vi en hallonsmoothie med rismjölk som bas. Vi toppade med gojibär och honung. Gojibär ger en söt/syrlig lite exotisk smak och dessutom är dessa bär väldigt nyttiga då de är sprängfyllda av mineraler, vitaminer och antioxidanter. Honungen ramade in de olika smakerna och smoothien kändes len. Vår smoothie smakade fräscht och kändes uppiggande när man som vi kände oss sega och trötta efter en sen kväll.

Smoothie med hallon och gojibär

2 personer

4-5 dl rismjölk (det går såklart bra med komjölk, soyamjölk eller annan mjölk)
150 g frysta hallon eller 2 dl färska
cirka 3 msk gojibär
cirka 1 matsked flytande honung

Så här gör du:

Tina de frysna hallon så de blir halvmjuka. Häll i 2 dl av mjölken i en djup bunke (har du tillhörande skål till stavmixern använd dig av den, eller häll i din blender om du äger en sådan)häll i lite av hallonen. Mixa med stavmixer. Varva hallonen och mjölken och mixa mellan varven. Tillsätt honung och gojibären och mixa lite till.

Njut!

Inga kommentarer: