måndag 15 juni 2009

Krämig pastasallad


I helgen var jag tillsammans med ett par vänner på Skaftö. Där njöt vi av fint väder, salta bad och goda måltider. Till lunch en dag fixade min vän Maria L en fantastiskt pastasallad. Rätten lärde hon sig i Norge och hon lagade den ofta när hon studerade i Bergen. Det som jag gillar (förutom att den är god såklart) är att rätten går snabbt att laga och att den går att variera. Räkorna kan bytas ut mot kräftstjärtar eller tonfisk. Vill man göra en vegetarisk sallad kan man ta avocado eller tofu istället.


3-4 personer

200 g pasta
150 g fetaost

200 g räkor i vatten eller 400 g räkor med skal

2 nävar ruccola

1 ask cocktailtomater

5 msk pesto

cirka 20 svarta oliver

Tillbehör:

gräddfil

rostade solrosfrön

Så här gör du:

Koka pastan enligt bruksanvisningen. Tvätta ruccolan och cocktailtomaterna. Dela tomaterna. Skala räkorna och om du använder dig av räkor i vatten häll bort vattnet.

Låt pastan svalna lite, det blir godast om den är ljummen. Blanda pastan med peston. Tillsätt cocktailtomaterna och ruccolan.

Smula fetaosten, lägg i räkorna och oliverna. Blanda ordentligt, salladen ska vara krämig. Om du vill kan du tillsätta lite olivolja (beror på hur oljig peston är som du använder).

Eftersom både fetaosten och peston är salta behövs inget salt. Servera med en klick gräddfil som bryter av sältan och rostade solrosfrön som ger knaprighet.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: